Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zápis do prvého ročníka Základnej školy

Dátum: 15.04.2020
Autor: Obec Seňa
Počet videní: 1064
Zápis do prvého ročníka Základnej školy

Zápis do prvého ročníka

V školskom roku 2020/2021 si povinnú školskú dochádzku majú začať plniť deti narodené od 1.9.2013 – 31.8.2014 a prihlášku vypisujú aj zákonní zástupcovia detí, ktoré mali odklad povinnej školskej dochádzky.

 

Na našu školu máte možnosť prihlásiť svoje dieťa a v predstihu vyplniť elektronickú prihlášku. Vy ju vyplníte, my vytlačíme, následne v deň zápisu podpíšete. Táto prihláška nahradí protokol o zápise a bude priložená k ostatným dokumentom, ktoré je potrebné priložiť.

 

Zápis na našej škole prebehne v termíne 15. - 17. apríla od 9,00 od – 16,00hod.

Na zápis na našej škole využite prosím elektronickú prihlášku a Registračný formulár na čas, ktorým si viete rezervovať presný termín a čas zápisu. Tútú formu zápisu sme zvolili z bezpečnostných dôvodov.

  • Zápis prebehne formou overenia elektronicky zaslaných prihlášok a poskytnutí ďalších informácií od rodičov bez účasti detí (OP rodičov, rodný list dieťaťa, Prípadne iné dokumenty preukazujúce právo zákonného zástupcu a podobne). Odporúčame si z bezpečnostných dôvodov doniesť vlastné pero.

  • Na zápise je potrebný iba zákonný zástupca dieťaťa. Budúceho prváka nechajte prosím z bezpečnostných dôvodov doma (toto opatrenie robíme na základe pokynu ministra školstva).

V termíne od 20. apríla do 30. apríla bude možné sa na zápis objednať telefonicky. Toto je možnosť zápisu dieťaťa v zákonnej lehoty , ak Vám termín zápisu na našej škole nevyhovuje.

 

Na našu školu je možnosť zapísať aj žiaka vyššieho ročníka. V prípade záujmu a zápisu Vášho dieťaťa do 1. a do vyššieho ročníka našej ZŠ využite prosím elektronickú prihlášku a telefonický, alebo e-mailový kontakt, kde dostanete bližšie informácie.

Pre elektronickú prihlášku kliknite tu

Pre rezerváciu termínu kliknite tu

                                                                                                                       

V prípade ďalších otázok nás kontaktujte na telefónnom čísle 0910/897997, alebo elektronicky: riad.zssena@gmail.comzast.zssena@gmail.com

 

 

Základné informácie:

  • Ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

  • Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré malo odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky o 1 školský rok, je povinný opäť zapísať dieťa do 1. ročníka ZŠ v nasledujúcom školskom roku.

  • Rodič môže zapísať dieťa iba na jednu základnú školu.

  • Rodič môže pre budúceho školáka vybrať ktorúkoľvek základnú školu, to znamená aj takú, ktorá nie je v školskom obvode, v ktorom má dieťa trvalý pobyt.


Užitočné informácie pre rodičov budúcich prváčikov

 

http://www.psychologickecentrumkosice.sk/2020/02/01/skolska-zrelost-a-skolska-pripravenost/

Adaptácia na prvý ročník ZŠ

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.